Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
Zoeken in Hartslagmetertraining.nl via Google
 
 
 

Bij deze inspanningstest wordt stapsgewijs de zwemsnelheid opgevoerd. Het gaat er vanuit dat de hartslag lineair stijgt bij het opvoeren van de snelheid tot de anaŽrobe drempel. Voorbij deze drempel gaat dit lineaire verband verloren. Na afloop van de test wordt met behulp van een grafiek de drempel geschat.


Benodigdheden
Een zwembad, hartslagmeter en een helper.


Uitvoering
Doe een warming-up van zoín 20 minuten. Hierna begint de test. Het is de bedoeling dat er 7 x 200 m gelijkmatig gezwommen wordt met een oplopende snelheid (- 5 sec) in de zwemslag (vrije slag, schoolslag of rugslag). De zwem snelheid van de eerste start is gelijk aan het persoonlijke record op 200 m + 30 seconden. Na iedere 200m wordt de zwemtijd en de hartslag genoteerd door een helper. Bij een hartslagmeter met geheugen is dat niet nodig: een druk op de geheugenknop is voldoende. Elke nieuwe start is precies 5 minuten na de start van de vorige. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen geeft de helper elke 50m/100m de tussentijd door aan de zwemmer. Ook noteert de helper de tussentijden op de 100m.


Verwerking van gegevens
De gegevens worden uitgewerkt in een grafiek aan de hand van hartslag en de zwemsnelheden. De hartslag stijgt lineair tot de drempelsnelheid. Dit betekent dat de knik in de curve het gezochte omslagpunt is!
Stuur door 
 
Aangepast zoeken
 
 
 
 

Start: oktober 2004  Laatst gewijzigd op: